Dopolední host

Provozovatelé restaurací nepochopili marketingový potenciál Instagramu. Málokdo s ním umí pracovat, říká cukrář Josef Maršálek

21. dubna 2021 13:34, Ondřej Kopa

Rádio Z

Dopoledním hostem Rádia Z byl Josef Maršálek, cukrář a porotce soutěže peče celá země. V minulosti strávil deset let ve Velké Británii, kde začínal jako brigádník v obchodním domě a také servíroval svou pochutinu královské rodině v Buckinghamském paláci. „Za vším je strašně moc práce. Dobré věci potřebují spoustu času,“ říká cukrář. Radost má z toho, jakou tradici má v Česku pečení. „Každá rodina má doma troubu. Všude jinde ve světě to není běžné. U nás se vždycky peklo a péct se bude, máme k tomu historické kořeny,“ říká Maršálek. Pochvaluje si také to, jak dobře dostupné jsou u nás kvalitní potraviny. Podle něj máme stejný přístup k ingrediencím jako mají cukráři ve Francii, Španělsku nebo třeba Japonsku. Tématem rozhovoru byla i kuchařka, kterou Maršálek připravuje, nebo sociální sítě jako marketingový nástroj.

Přinášíme vám záznam rozhovoru moderátora Nikoly Bojčeva s cukrářem Josefem Maršálkem. 

Odebírat